dimecres, 24 d’octubre del 2012

Carros de foc

Segurament el títol de l'entranda d'avui us recordarà a una pel·lícula o a una banda sonora. Però també hi ha una travessa amb aquest nom. Oi que sona temptadora? Carros de foc és una ruta unida per 9 refugis que hi ha dins del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici. De fet, aquesta travessa també es coneix com la ruta dels 9 refugis. El recorregut és de 55 km i conta amb un desnivell de 9.200 m acumulats. És doncs, una ruta per fer-la en un promig de 6 dies si es vol fer més o menys amb calma. En funció dels dies que volguem estar fent la travessa ens haurem d'establir l'itinerari.


L'època idònia per a fer-la és del juny al setembre considerant que hagi estat un any normal pel que fa a condicions meteorològiques. Cal tenir en compte que el més de juny els colls estan nevats per tant haurem de tenir experiència en neu. Juliol i Agost són mesos concorreguts i els refugis acostumen a estar força plens, caldrà reservar amb antelació. El mes de setembre, en canvi, els refugis no estan tan plens i la calor és menys forta. En contraposició, el dia és més curt.

No és un recorregut fàcil si no estem acostumats a anar per muntanya. En aquest cas, podem fer els trams de la travessa que ens siguin més accessibles. No cal que la fem sencera d'una tirada, podem escollir les etapes menys feixugues i més endavant, amb més preparació, la resta. Poc a poc i bona lletra!



Fotografía a meitat del camí cap al Coll de Contraix



La travessa també trams plans! 


 Això sí que és desconnectar



Una de les moltes meravelloses vistes de la Travessa.

Aquí teniu l'enllaç d'una pàgina on podreu trobar tota la informació relacionada amb la Travessa Carros de Foc. També podeu buscar a la biblioteca un llibre que es titula La ruta dels 9 refugis de David Buenacasa i Marc Subirà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada