dissabte, 20 d’octubre del 2012

El nord? cap a...allà! No, allà! O era a...?


Ho confesso, l'orientació no ha estat mai una de les meves amigues... i no perquè jo no vulgui! Això fa que no m'animi a fer una excursió si no és amb algú que en sàpiga molt per assegurar-me així que tornaré a casa. Però no sempre es pot contar amb 
aquest algú i és llavors que t'adones que has d'anar en busca de l'orientació perduda! Per això existeixen blocs com aquests (de res, de res...). Aquí van alguns trucs i consells per no haver de deixar engrunes de pa durant el camí ;)



1. Per molt que aneu en grup i penseu que el que va davant sap on va, aixequeu el cap i mireu el paisatge. Quedeu-vos amb els llacs, prats, roques i muntanyes que us envolten. De tornada també hi hauran de ser i sabreu, quan els veieu, que aneu bé!

2. En general, totes les excursions estan marcades de diverses maneres. Podem trobar marques a les pedres, pilonets de pedres (fites), marques als arbres. Si comenceu seguint una marca groga (PR) seguiu sempre les marques del mateix color. Ep! si apareixen en forma de creu, tot i que siguin grogues, estan indicant que per allà, no.

3. Porteu un rellotge. L'hora us servirà per saber si ha passat el temps previst per arribar al lloc. És una bona manera de saber que aneu bé.

4. Porteu un mapa amb la ruta que voleu fer. Si no el saber fer anar, llegiu la llegenda i simbologia del mapa, mireu de trobar alguna referència en el mapa que també pugueu veure en l'entorn que us envolta per situar-vos. Abans de començar la ruta, animeu-vos a fer una prova a l'estil En busca del tesoro!

5. No us desvieu de la ruta. Pot ser que us trobeu algun camí que us sembli més fàcil que l'acordat. Però penseu que si està marcat així possiblement sigui perquè en els altres hi podeu trobar obstacles.

Són alguns dels consells bàsics que us ajudaran a fer amistat amb l'orientació. A mi em funcionen, espero que us serveixin!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada