divendres, 26 d’octubre de 2012

Imprescindible!

"Crec que em deixo alguna cosa..." Qui no ha tingut mai aquesta sensació? És d'allò més incòmode! Si on anem és a una altra ciutat de viatge, depenent del que ens deixem, sabem que podem comprar-ho de camí o a alguna botiga de la ciutat. Però i si anem a la muntanya? Més per sort que per desgràcia, a la muntanya no en trobarem cap de botiga (i que per molts segles sigui així). Per tant, si ens hem deixat alguna cosa més o menys imprescindible -perdó per l'expressió- ho tenim fumut...

Com si anéssim de colònies amb l'escola, tal com feien molt sàviament els pares en aquella època, el que haurem de fer és una llista amb tot el que cal portar a la motxilla. I què hi posem? Bé, anar a la muntanya té un handicap i és que la motxilla en qüestió l'hem de carregar tota l'estona. Caldrà fer-la pensant en tots els contextos possibles un cop siguem en plena muntanya. Però com ens prevenim de tot allò que ens podria fer falta sense anar carregats com mules? Estimats excursionistes, nosaltres us donem algunes instruccions i materials imprescindibles!1. Equip personal bàsic
- Sac de dormir
- Roba de pluja (pantaló, impermeable, tela per cobrir la motxilla)
- Muda
- Roba d'abric
- Xancles (després de caminar moltes hores les agraireu!)
- Lot
- Higiene diària

2. Equip comú (és a dir, si aneu en parella, només cal que porti aquest seguit de coses una sola persona)
- Tenda de campanya
- Equip de cuina (cassola, plats, coberts, tasses i ganivet)
- Fornet i recanvi de gas
- Farmaciola bàsica
- Filtre d'aigua
- Guies i mapes

3. Realment útils "no és tonteria encara que ho sembli"
- Buff: aquesta aparentment insignificant peça de roba té infinitat d'utilitats! Pot servir de mocador, cinta pel cabell, tovallola, guant de cuina, caputxa, bufanda...)
- Cinta americana: caminant moltes hores i per terrenys poc comuns és possible que fem malbé algun dels materials que ens acompanyen. La cinta pot servir per fer-ne una reparació temporal.
- Tela de gassa: no senyors, no només serveix per embenar ferides. També la podem utilitzar com a prefiltre, mosquitera o filtre de cafè.
- Fil dental: útil per cosir o lligar objectes.
- Bosses de brossa: pel seu ús comú i també com a impermeable per a la motxilla, impermeable personal o de paravents.
- Xiulet: encara que ens recordi al nostre professor de gimnàstica, ens servirà per a arribar lluny en el cas que necessitem ajuda.
- Bicarbonat: serveix com a pasta de dents, per posar en remull els peus i de desodorant!

Espero que us hagin servit d'ajuda aquestes tres llistes! Quins són els vostres imprescindibles?

BON CAP DE SETMANA!

2 comentaris:

  1. Respirar, menjar, beure posar i treure, oi?

    ResponElimina
  2. Buch, sí això també és imprescindible! Gràcies per llegir-nos!

    ResponElimina