dijous, 11 d’octubre del 2012

La Pena

Per les muntanyes de Prades podem passar-hi dies i dies caminant sense passar pel mateix lloc. Però un dels molts racons d'aquestes muntanyes que val la pena veure és, i valgui la redundància, el mirador de La Pena.

La Pena es converteix en un balcó perfecte sobre la Conca de Barberà, el millor regal després d'una pujada amb un desnivell de més o menys 350 metres per uns boscs màgics que podrien ser escenaris de pel·lícula com segur que en devien ser de les malifetes de bandolers fa més d'un segle!

Jo us recomano que per arribar a La Pena comenceu el camí des del Monestir de Poblet, on podeu deixar el cotxe tranquil·lament i començar a caminar direcció el barranc de St. Bernat i les Masies de Poblet. De seguida trobareu indicat el mirador i per pujar teniu diversos camins, jo us recomano el de les pedreres, és el més directe, només apte per a caminants i ciclistes atrevits; a més, us permet descobrir la vida al voltant de les muntanyes i l'extracció de recursos gràcies a una ruta amb punts senyalats on podeu trobar explicacions molt didàctiques.



Si les forces us ho permeten, de tant en tant us recomano que alceu la vista i mireu les muntanyes, les tarteres i el cel que sempre té un color especial. El camí de les pedreres, us condueix muntanya amunt seguint, més o menys, el llit del barranc de St. Bernat fins que us acaba portant a la pista forestal que us permetrà arribar a la casa forestal de La Pena, al Pou de Gel i a la font del Deport, just abans d'enfilar el tram més costerut del camí fins La Pena. Us asseguro, però que val "La Pena" l'esforç final i gaudir, si el dia és clar, de les vistes.



Podeu baixar pel mateix camí, però jo us recomano baixar per la Senda del Colom que trobareu indicada a mig camí del tros de pista forestal que ja heu fet per pujar!

Més endavant ja us explicaré rutes més llargues a partir d'aquesta!

Us deixo un link on s'explica una possible ruta, en aquest cas, s'indica un camí diferent de baixada, que també us recomano molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada