dimecres, 17 d’octubre del 2012

Teixint la teranyina

Les muntanyes de Prades, Poblet, Rojals, Mont-ral estan farcides de camins i caminois; em queden a prop de casa i podria estar-ne parlant dies i dies, perquè també són dies i dies els que ens hem passat caminant-hi. I avui us proposo la ruta de Poblet a Rojals.

Tartera del primer tram de camí!
Entre alzines, roures i pins per viaranys que transiten senglars i cabirols, enfilem cap La Pena; el primer tram és una pujada ben bonica per camins que inspiren pau i ens recorden que passegem pels boscos de Poblet. Quan arribem a dalt a La Pena, ens aturem per veure el paisatge... Sempre ho fem! Seguim caminant sense pressa, però sense pausa, encara ens queden km per fer i nosaltres sempre tornem a Poblet; per tant, hem de calcular, també el temps de baixar.

Des de La Pena hem d'agafar el camí que ens indica cap a Prades, més endavant ja trobarem indicadors de Rojals. Això, els primers dies ens va portar algun maldecap, sort en vàrem tenir dels GPS, sinó potser encara estaríem buscant el camí de Rojals! 







Quan ja hem vist indicadors de Rojals, el camí passa a ser una pista forestal, ample i fàcilment transitable, però que a ritme de caminar et permet gaudir de l'ombra d'arbres bellíssims i entretenir-te a jugar amb pinyes i marques de senglars. No sé per què, però en aquest tros de camí sempre ens posem a cantar!


L'últim tram abans d'arribar a Rojals recorre entre camps ben cuidats i que ens permeten tenir unes vistes més àmplies i precioses. També passarem pel Corral de la Marieta -la foto-. Quan arribeu a Rojals us recomano  que arribeu fins a l'església i fer un tomb per darrere on les vistes i la Pau que s'hi respira són incomparables!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada