dimarts, 16 d’octubre del 2012

Puigmal

Per a mi, una de les experiències més emocionants de caminar és el que en diem "fer un cim", arribar al capdamunt d'una muntanya. A Catalunya tenim cims per donar i per vendre! Les muntanyes del Capcir, les del Conglent, del Rosselló, de l'Alta Cerdanya... Tenim un país preciós per veure des dels punts més alts!

El meu primer cim i, de moment, únic (que no últim) va ser el Puigmal. Està situat al Pirineu Oriental i s'alça als peus del poble de Queralbs i d'Er a 2.909, 8 metres (a nivell mitjà del mar). L'encant particular d'aquesta muntanya és que, a mig camí, la Vall de Núria et convida a fer una parada.



Hi ha diverses rutes: la ruta clàssica (sortint des de Queralbs), la ruta des de Fontalba i la ruta des del Collet de les Barraques. Nosaltres vam agafar la clàssica deixant el cotxe a Queralbs i començant allà la llarga caminada. Fins arribar a Núria el camí és amable i ple de vegetació; entre aquesta, moreres que ens aniran oferint un mos. Fins arribar a la Vall hi podem estar unes dues hores i mitja. Un cop allà us recomano mitja horeta de repòs perquè la pujada fins al Puigmal és més feixuga. Però no us despisteu! que després haureu de baixar i el temps no espera!

El paisatge que va de la Vall de Núria al cim és espectacular. A l'inici trobem prats amb vaques que miren com si es preguntessin què hi fem allà. És molt possible que sentiu enveja en veure-les tan tranquil·les allà ajagudes quan vosaltres porteu més de 3 hores caminant però és perquè elles no saben què hi ha allà a dalt!





L'últim tram abans d'arribar és rocós i empinat. Com a "remate final" (per tal de fer més emocionant l'arribada) hi trobem una tartera que sembla ben bé un dimoniet temptant-vos a tornar enrere. Però no! Un cop arribes al cim et dónes les gràcies per haver continuat. El paisatge és majestuós. Et sents ple, orgullós, realitzat, feliç. Tot esforç té la seva recompensa i us asseguro que aquelles vistes us semblaran la millor de les recompenses!




ANIMEU-VOS A FER UN CIM! i un cop a d'alt, no us faci vergonya cridar: "Sóc el rei del móóóón!!!!"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada