divendres, 12 d’octubre del 2012

Sant Aniol

El cap de setmana passat vaig anar a fer l'excursió de Sant Aniol d'Aguja. Quan la feia, anava pensant que era una ruta perfecte per recomanar. Aquesta comença al peu del poblet de Sadernes. És un recorregut de 7,5 kms amb un desnivell de 185 m. El temps estimat entre anar i tornar és de 4 a 4,30 hores. És perfecte, doncs, per passar una bona estona amb amics, família, petits i grans. 


El camí no és difícil i en tot moment es veu amb claredat allà per on hem d'anar. No té pèrdua! (pels més despistats). Predomina el terreny amb pedra i per tant cal anar atent allà on posem els peus. Però no dubteu en parar de tant en tant i aixecar la vista, veureu un paisatge genial! Si presteu molta atenció quan observeu les parets de les muntanyes us pot semblar que hi ha quelcom que es mou...és gent valenta escalant superfícies impossibles. 



El soroll del riu us acompanyarà durant el camí i fins i tot haureu de creuar-lo desafiant la llei de la gravetat per tal de no mullar-vos. El més segur és que algun dels peus acabi a l'aigua però és part de l'aventura! D'altres vegades trobareu un pont que us facilitarà el passar a l'altre banda. En aquest cas haureu de vigilar que el més trapella de la colla no faci moure les fustes d'un cantó a l'altre, sobretot si no sou massa amics de les alçades. 



Un cop arribeu a la font de Sant Aniol ompliu les cantimplores, quina aigua més bona! També hi trobareu una ermita encantadora que deixa que fem sonar el campanar tot estirant una corda. Però el viatge no acaba aquí...encara que estigueu cansats, seguiu una mica més. Per mi, el viatge és en va si no aneu a veure la cascada i seguidament la piscina natural que s'hi forma. Si fa sol considero que és gairebé obligatori banyar-se. Però pels més fredolics, si hi fiqueu els peus, us ho agrairan. 



La tornada es fa ràpida perquè fa baixada, és clar! A més, tant si us heu banyat al riu com si només hi heu ficat els peus, us suposarà una càrrega de piles que arribareu a baix sense gairebé adonar-vos-en.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada