dijous, 18 d’octubre del 2012

Kilian Jornet


Si ens interessa la política hem de conèixer, com a mínim, els partits que existeixen i el missatge que transmeten. Si ens agrada el futbol, sabrem noms i cognoms i fins i tot unes pinzellades de la vida de les persones que formen el nostre equip preferit. Si som uns pensadors i ens torna bojos la filosofia haurem de llegir Kant, Descartes o Locke entre molts d'altres. Però si el que ens agrada és la muntanya és obligatori conèixer la història d'un petit-gran muntanyista: Kilian Jornet. És esquiador i corredor de muntanya, té 25 anys i ha fet, per exemple, la ruta Transpirinenca de 830km i 40.000m de desnivell en 8 dies (per això "petit-gran" muntanyista).

Kilian Jornet va néixer a Sabadell però ha crescut en un context totalment diferent al què estem acostumats. De petit va viure amb els seus pares i la seva germana a un refugi de muntanya a la Cerdanya. Envoltat de boscos, neu i roques el seu estil de vida girava al voltant dels esports de muntanya. Amb tant sols 5 anys, Kilian Jornet ja havia escalat més d’un 3.000 i, amb 10, va completar la Travessia del Pirineu. Podria seguir escrivint moltes més ratlles sobre el que aquest jove de Sabadell ha aconseguit però prefereixo que us quedeu amb la mosca al nas i us animeu a visitar la seva pàgina. Actualment, Kilian Jornet se segueix superant a sí mateix imposant-se nous reptes cada vegada que n’assoleix un.  

Us deixo el vídeo del programa de TV3 “El Convidat” on Albert Om passa un cap de semana amb Kilian Jornet. Mireu de trobar una horeta per veure’l perquè és enormement recomenable! Crec que l'entorn en el què ha crescut li ha regalatt uns valors envejables. M'agradaria destacar algunes frases d'aquest jove muntanyista: "Si no et costa aconseguir una cosa, no la gaudeixes igual i no li dónes el mateix valor". "Fracàs és no ser feliç. Per mi fracassar vol dir no ser feliç amb allò que estic fent o fer coses que no van en coherència amb els meus valors". "Crec que és més important utilizar els diners o les coses materials per aconseguir temps que no utilitzar el temps per aconseguir diners". 



Simplement admirable.

Si voleu sabar-ne més podeu seguir-lo a twitter (@kilianj), a facebook (Kilian Jornet) o llegir el seu bloc

2 comentaris:

  1. Kilian Jornet tant gran o mes que David Goggins. Si s'atreveix a fer com Bear Grylls i sobreviure en indrets extrems em tatuo el seu nom jejeje

    ResponElimina
  2. Gràcies per llegir-nos, parlarem d'aquests aventurers que ens recomanes!

    ResponElimina